Piškotki

Uporaba piškotkov

Spletna stran www.slo-akreditacija.si uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.  Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto www.slo-akreditacija.si nastavi piškotke na vaši napravi.

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev in zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani.

Katere piškotke uporablja naša stran?

Ime piškotka Podjetje Čas trajanja Namen uporabe
__utma
__utmb
__utmc
__utmz
__utmv
__ga
Google __utma: 2 leti
__utmb: 1 uro
__utmc: do konca seje
__utmz: 26 tednov
__utmv: 2 leti
Za sledenje spletnim statistikam in dejavnostim obiskovalcev na spletnem mestu (podatki o prvem obisku, ogledu strani, času brskanja, vstopni in izstopni točki). Več o posameznih piškotkih in njihovem delovanju ter o namenu uporabe zbranih podatkov lahko preberete tukaj.

Sledenje in analiza

Za stalno optimizacijo svojega tržnega komuniciranja ta spletna stran uporablja analitično programsko opremo: Google Analytics. Ti podatki se zbirajo preko sledilnih slikovnih pik. Podatki pridobljeni preko sledilnih slikovnih pik in/ali piškotkov so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki. Ti podatki ne bodo deljeni z nobenimi tretjimi osebami za njihovo samostojno uporabo.

Nadzor nad piškotki ali kako lahko o(ne)mogočite piškotke

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Preberite več o piškotkih

Če želite vedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:
www.allaboutcookies.org
www.piskotki.net

Upravljalec

To spletno stran upravlja Slovenska akreditacija, Pot k sejmišču 30a, 1231 Ljubljana-Črnuče.