Obisk direktorja SA na konferenci v Varšavi

Direktor Slovenske akreditacije, dr. Boštjan Godec, je bil 20. novembra v Varšavi gost na konferenci, ki jo je organiziral poljski akreditacijski organ PCA. Konferenca je bila v celoti posvečena akreditaciji za namen priglasitve. Konference se je udeležilo več kot 150 ljudi, med njimi je bilo največ predstavnikov priglašenih organov, predstavnikov različnih ministrstev, ki nastopajo v vlogi priglasitvenega organa, in tudi drugih predstavnikov, zainteresiranih za delovanje priglašenih organov.

Direktorica PCA, Lucyna Olborska, je ob otvoritvi pozdravila vse goste in poudarila, da je glavni cilj konference izmenjava informacij o trenutnem stanju in možnostih za spremembe v sistemu akreditacije za namene priglasitve. Organizirana je bila tudi okrogla miza o izmenjavi mnenj in prednosti, ki jih nudi akreditacija za namene priglasitve ter nadaljnji postopki priglašanja.

Direktor Slovenske akreditacije je predstavil prakso v Sloveniji na tem področju in poudaril dobro sodelovanje z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je za večino direktiv priglasitveni organ. Več o konferenci pa si lahko preberete na tej povezavi.